Podpora útulku a eko akce

Posted on 14 června, 2010


Dne 12.6. 2010 se v Kutné Hoře schází Autonomní Nacionalisté Mladoboleslavsko a Aktivisté Svobodného Odporu Praha, na naše předem dohodnuté pozvání, při materiální podpoře psího útulku a eko akce. Do útulku jsme společně přispěli 40 kg granulí, 20 konzerv , 25 masovými kapsičkami a nespočet pamlsků v celkové hodnotě 2000 Kč.

Rozhodně nám není lhostejné, jak se někteří lidé ke zvířatům chovají a ty co jsme dnes viděli, měli aspoň to štěstí, že neskončili pod koly automobilů, v rukách nějakého tyrana či dokonce v Čínských bistrech.

Docela nás zarazila zpráva od místostarosty MVDr. Václava Vančury „Jsem toho názoru, že město typu Kutná Hora by mělo mít zařízení, které umožní krátkodobé přežití zvířete a bude o něj postaráno tak, že maximálně bude nakrmeno a očkováno proti vzteklině. Tím by ale povinnost města měla končit… Město by si mělo stanovit čas, po který tady bude zvíře umístěno a zaměstnanci útulku by se měli starat o to, aby psa co nejrychleji udali. Jestliže ale štěně nenajde prostřednictvím zaměstnanců útulku nového majitele, tak by mělo být utraceno. To, co teď říkám, myslím zcela vážně!… Vážení zastupitelé, řekněte mi, když se tady bavíme o penězích do sportu, do kultury, na rekonstrukci ulic, proč máme živit cizí zvířata v útulku dlouhou dobu…“

Nechápeme, jak člověk který je veterinář se může vyjadřovat o zvířeti jako o věci. Jestli zastupitelstvo Kutnohorské radnice tento návrh tyrana schválí, svoláme v Kutné Hoře veřejný protest a nezůstaneme jen u slov ! Poté už míříme ke Královské procházce, kde posbíráme 9 osmdesáti litrových pytlů odpadků. Tato část Kutné Hory by měla patřit k pýchám našeho města a před naší návštěvou toto prostředí o tom rozhodně nevypovídalo.

Celou akci hodnotíme jako velmi vydařenou a tímto děkujeme všem zúčastněným za spolupráci a ochotu.

Autonomní Nacionalisté Kutná Hora

Posted in: Aktivismus